براثر اقدامات تیمسار باتمانقلیچ سفیرکبیر ایران در عراق و وساطت و تعهد مشارالیه به معظمله و همراهان اجازه خروج داده مىشود و بلافاصله پس از ورود به شهر از کنسولگرى آدرس کابارهها و محل دانسینگ و بارها را گرفته و به راهنمایى کنسولگرى در ایام ماه مبارک رمضان چند شبى را در محلهاى مذکور مىگذرانند.
۴ شهریور ۵۷، در پی افزایش اعتراضات مردمی، جمشید آموزگار از نخستوزیری استعفا کرد. این در حالی بود که آموزگار پس از افول دولت ۱۳ ساله هویدا، سال ۵۶ توسط شاه به نخستوزیری برگزیده شد.
قراچه داغ دو نفر وکیل خواهد داشت، اول حضرت اشرف (سردارسپه) دوم میرزا سلیم خان ایزدی ساکن تهران. باید حضرت اشرف بیشتر از میرزا سلیم خان دارای رای باشند و غیر از اشخاص فوق کس دیگری انتخاب نشود. در صورت تخلف، بدون هیچ ملاحظه از شغل خود منقص خواهید شد.
نظام سلطه برای اجرای سیاست مورد نظر خود، دو جریان را نشانه رفت. نخستین جریان، جریان مذهبی به رهبری علما و روحانیون مانند آیتالله کاشانی و آقای لنکرانی بود. برای اینکه تعداد زیادی از روحانیون مانند آیتالله سید رضا زنجانی از پیشتازان نهضت ملی شدن صنعت نفت بودند مردم نیز همراه رهبران خود بودند.
با پیروزی کودتا که با امکانات مالی بریتانیا و آمریکا و حضور عوامل داخلی در صحنه به انجام رسید، شاه دوباره به کشور بازگشت. تقریبا تمامی مدیران و کارگزاران دولت مصدق بازداشت شدند. برخی مثل دکتر فاطمی به اعدام محکوم شدند و دیگرانی به زندان. در این میان اعضای فعال حزب توده نیز دستگیر و برخی افسران تودهای اعدام شدند. سران حزب نیز به خارج از کشور گریختند....
در آن زمان، تعداد کمی از ایرانشناسان یا ناظرین سیاسی، اهمیت درازمدت آنچه را که در حال وقوع بود، درک میکردند. «تی. کویلریانگ» از دانشگاه پرینستون، در این مورد استثناء است. وی شاهد دست اول احساسات ضدآمریکایی در ایران در واکنش نسبت به موافقتنامة وضعیت نیروها، یا همان کاپیتولاسیون بود. یانگ در ماه آوریل 1965، طی مقالهای در دانشگاه هاروارد، موقعیت را ...
در واقع دکتر مصدق به جای استفاده از ظرفیت¬های موجود در مجلس، از ابتدای به قدرت رسیدن خود به تضعیف و بی اهمیت جلوه دادن مجلس پرداخت و گفت هرجا که مردم هستند، مجلس همانجاست.
آیت الله کاشانی علیرغم تمامی بی مهری ها قبل از وقوع کودتا، در نامه ای خطر وقوع کودتا را به دکتر مصدق گوشزد نموده و به او پیشنهاد همکاری و اتحاد در جلوگیری از توطئه های دشمنان را می دهد، متن نامه به شرح ذیل است...
فرزندان رضاشاه به همراه غلامرضا رشیدیاسمی. در آستانه سفر به اروپا جهت تحصیل 1312ش. از چپ: محمودرضا پهلوی (فرزند عصمتالملوک)، غلامرضا پهلوی (فرزند توران امیرسلیمانی)، غلامرضا رشیدیاسمی، احمدرضا پهلوی (فرزند عصمتالملوک) و عبدالرضا پهلوی (فرزند عصمتالملوک)
یکی از نخست وزیران ایران در دوره محمد رضا پهلوی که بیشترین دوران بودن در این منصب را از آنِ خود نموده بود، امیرعباس هویدا می باشد، اما جالب است بدانید که وزرای وی نیز هر یک برای خود اُعجوبه ای بودند چنانچه غلامرضا کیانپور یکی از آنان محسوب می شود!
یکی از رویدادهای تاریخی انقلاب که در زمان نخست وزیری جمشید آموزگار حادث شد و سبب ایجاد انتقادات و نارضایتی های فراوانی از دستگاه حکومت پهلوی شد آتش سوزی سینما رکس آبادان بود که در آن 600 نفر زنده زنده در آتش سوختند. جراید آن روزگار نقل قولهای متعددی در این زمینه مطرح کردند.
در مورد فعالیت بهائیان بیان نمود که دلخوشی تمام بهائیان این است که نخستوزیر آنها بهائی است و (اسائه ادب نمود) نظریه رئیس ساواک: موارد فوق مورد تأیید است و به استحضار میرساند در مورد حذف تعطیلات رسمی کشور که بیشتر آن جنبه مذهبی داشت از ناحیه جناب آقای هویدا نخستوزیر به استناد اینکه معظمله بهائی هستند میداند.